Hoe organiseer je een bedrijfsfeest?

Een bedrijfsfeest organiseren is altijd leuk! Het gevoel dat je zelf de controle hebt over een activiteit die je zelf kan kiezen is het meest interessante aan de hele opdracht. Hoewel sommigen van ons wat ervaring hebben in het plannen en organiseren van een bedrijfsfeest, zijn er ook zeker mensen onder ons die met hun handen in hun haren zitten en geen idee hebben waar ze kunnen starten of hoe ze kunnen beginnen.

Daarom hebben we hieronder een checklijst opgesteld van dingen die moeten gebeuren tijdens het organiseren van zo¡¯n bedrijfsfeest.

1. Selecteren

Een bedrijfsfeest organiseren is vaak gebonden aan een thema dat bepaald waar het hele feest om draait. Selecteer daarom, nog voordat je alles in gaat plannen eerst een thema die gebruikt zal worden voor het feest.

2. Brainstormen

Vervolgens is het de taak van jou en je collega¡¯s eens goed na te denken over het thema dat je (samen) gekozen hebt. Waarom dit thema en wat hoort er bij dit thema in de zin van activiteiten. Is het wellicht die gave wandeltocht of boottocht omdat jullie samen geslaagd zijn in de verkoop van een grote jacht.

3. Opzetten

Wanneer thema en activiteiten verzonnen zijn is de volgende stap van een bedrijfsfeest organiseren, om alles te regelen en dien je de bedrijven die de verschillende activiteiten kunnen aanbieden, te bellen en voor meer informatie te vragen. Zorg dat de afspraken gemaakt worden op de juiste data en ga daarbij niet voor de eerste de beste die je kunt vinden, maar neem je tijd om eens rond te kijken wat er in prijs te krijgen is. Zo kom je het voordeligst uit.

4. Communiceren

Wanneer dan alle afspraken gemaakt zijn is het als laatste de taak om terug te comunniceren naar je personeel en hen uit te nodigen door middel van een kaartje of per e-mail of zij wel of niet beschikbaar zijn op die data. Het is van belang dat je er een antwoord nummer of e-mail bijzet om zo antwoord te krijgen op deze vraag en nog voordat je het uitje gaat doen weet wie wel of niet komt.


Een stripper huren bijvoorbeeld gaat hier ook zeer snel. Mannelijke strippers