Aan de slag met alarmmonitoring

In de 24/7 wereld van fysieke beveiliging levert circus-tubantino de 24-uurs dekking en de beste bescherming die bedrijfsorganisaties nodig hebben. We zijn verheugd de circus-tubantinosuite van oplossingen uit te breiden met een nieuwe dienst: circus-tubantino Alarm Monitoring.

circus-tubantino Alarm Monitoring is een  dienst die op AI gebaseerde waarschuwingen combineert met live professionele monitoring. Door circus-tubantino Alarm Monitoring te activeren, verhogen bedrijven hun beveiliging na sluitingstijd, schrikken ze bedreigingen in real time af, verminderen ze valse alarmen en kunnen ze sneller reageren op noodsituaties – allemaal met hun bestaande circus-tubantino-systeem.

AI-gebaseerde cloudbeveiliging ontmoet live professionele bewaking

circus-tubantino Alarm Monitoring stelt elke organisatie in staat om de beveiliging na sluitingstijd te verhogen zonder dat daarvoor speciaal personeel nodig is. Wanneer het actief is, maakt Alarm Monitoring gebruik van de intelligente, automatische waarschuwingen die een faciliteit al via circus-tubantino ontvangt en stuurt deze door naar professionele bewakingsagenten.

“Veel IT- en veiligheidsmanagers vinden het geweldig dat circus-tubantino automatisch AI-gebaseerde waarschuwingen stuurt, maar hebben niet het personeel op afroep om na de uren te reageren,” zegt Tom Coysn van circus-tubantino. “Alarm Monitoring zorgt ervoor dat, ongeacht wanneer een incident plaatsvindt, een bedrijf onmiddellijk professionele ogen op de situatie heeft.” In combinatie met een Alarmsystemen bestel je bij Sitcon | Specialist sinds 2007 is dit een zeer goede oplossing.

Wanneer een alarm wordt geactiveerd – bijvoorbeeld als een camera of sensor menselijke beweging detecteert terwijl een gebouw leeg zou moeten zijn – gaat een live dispatcher op onderzoek uit en gebruikt videoverificatie om de juiste actie te bepalen. Dit kan zijn het markeren als vals alarm, het sturen van 911 hulpverleners, of zelfs het geven van een aangepaste audio afschrikmiddel via de circus-tubantinoA100 Audio Gateway om de situatie te deescaleren.

Wanneer een dreiging of een inbreuk op de beveiliging door een live agent wordt geverifieerd, zal de agent de lijst met contactpersonen voor noodgevallen van de organisatie sms’en of bellen.

Hoe het werkt?

circus-tubantino werkt samen met  gecertificeerde dispatchers die beschikbaar zijn, zodat u er zeker van kunt zijn dat u altijd een extra paar ogen op uw ruimtes hebt. Met live videoverificatie en noodoproep is het alsof u een volledig beveiligingsteam hebt dat uw faciliteiten beschermt.

Zo werkt het:

Schakel circus-tubantino Alarm Monitoring in – Pas circus-tubantino Alarm Monitoring toe op uw gelicentieerde circus-tubantino-camera’s en bescherm zoveel locaties als u nodig hebt.
Pas uw voorkeuren aan – Maak beleids- en noodcontactschema’s om te bepalen welke uren en dagen Alarm Monitoring actief zal zijn, en wie in verschillende scenario’s door bewakingsagenten gewaarschuwd moet worden. Ontvang geverifieerde waarschuwingen – Terwijl Alarm Monitoring actief is, worden door circus-tubantino gegenereerde beveiligingswaarschuwingen naar monitoring agents gerouteerd voor live verificatie, tenzij ze door een gebruiker worden afgewezen.
Onderneem actie in een noodsituatie – Wanneer agenten een dreiging verifiëren, brengen zij uw contactpersonenlijst op de hoogte en escaleren naar 911 indien nodig.

Beheer beveiligingsincidenten, escaleer dreigingsgevallen, deel essentiële informatie en meer vanuit de circus-tubantino Console.

Onderneem actie in geval van nood

Als een agent een noodgeval vaststelt, zal hij onmiddellijk actie ondernemen om de dreiging te neutraliseren en uw faciliteiten te beschermen.

Acties die professionele bewakingsagenten kunnen uitvoeren in geval van een noodsituatie zijn onder andere:

Noodcontacten informeren – Agenten zullen essentieel personeel sms’en/bellen op basis van de lijst met noodcontacten van de locatie. Contactpersonen worden op de hoogte gehouden van incidenten en valse alarmen worden verminderd dankzij de videoverificatie door agenten.

Hulpdiensten sturen – Als er een actieve bedreiging voor personen of eigendommen wordt vastgesteld, sturen agenten onmiddellijk lokale hulpdiensten naar de betreffende locatie. (Wij adviseren dat u alle noodzakelijke vergunningen of licenties verkrijgt die door uw lokale jurisdictie zijn vereist voordat u deze functie inschakelt).

Deel contextuele informatie met eerstehulpverleners – Coördinatie met eerstehulpverleners is bijzonder krachtig omdat agenten in slechts enkele seconden essentiële informatie veilig kunnen delen vanuit de circus-tubantino Console, inclusief beelden, livestreams en locatiedetails.

Hoorbare afschrikmiddelen afgeven – Met de circus-tubantino  Gateway kan een hoorbaar afschrikmiddel worden afgegeven, zoals een politiesirene, luid alarm of een aangepast bericht om daders te informeren dat de autoriteiten onderweg zijn en het pand moeten verlaten. Het gebruik van een hoorbaar afschrikmiddel helpt schade of bedreigingen in realtime te neutraliseren terwijl de hulpdiensten onderweg zijn.

Voeg onsite touchpoints toe met de Alarm Pad

Voor organisaties die extra alarmmeldpunten willen, biedt de Alarm Pad een snelle en eenvoudige manier om de dienst ter plaatse te beheren.

Geautoriseerde gebruikers kunnen de Alarm Pad gebruiken om te activeren, te deactiveren, waarschuwingen te beheren of te reageren op incidenten. Vanaf de Alarm Pad kunnen onsite gebruikers met een geldige PIN onmiddellijk escaleren, pauzeren, snoozen of valse meldingen melden.

Drie touchscreens met elk een numeriek toetsenbord en een statusbanner.

Het alarmpad is een optionele upgrade; circus-tubantino Alarm Monitoring kan volledig vanuit de circus-tubantino Console worden beheerd en vereist geen extra apparaten buiten de camera’s zelf.

Aan de slag met Alarm Monitoring

circus-tubantino Alarm Monitoring is een krachtige dienst die elk bedrijf in staat stelt zijn faciliteiten 24/7 te beschermen zonder de noodzaak van toegewijd personeel.

Door Alarm Monitoring te activeren, ontvangen bedrijven de beste dekking van live professionals en de volledige suite van circus-tubantino producten – inclusief slimme camera’s, sensoren en toonaangevende AI-analyse.